Chcę przenieść domenę

Chcę przenieść domenę

Postautor: DamianOmen » 12 sie 2016, 1:33

No witam :D Co tam u Was? Dawno mnie tu nie było, bo zawalony jestem pracą od czubów paluchów u stopy aż do ostatniego koniuszka włosa na głowie. Nie podejrzewałem nawet, że jak się firma rozwinie to aż tyle roboty będę miał. NO ale nie narzekam, bo rozwój jest spory i ogólnie wszystko spoko wygląda. Hajs się też zgadza :D Teraz to co mnie najbardziej interesuje to to czy mogę jakoś przenieść domenę. Firma, z której teraz korzystam jakoś mnie nie do końca ostatnio satysfakcjonuje i mam wrażenie, że bardziej oni działają na moją szkodzę niż korzyść, więc bym chciał z nimi współpracę zakończyć. Ale czy mogę przenieść swoją domenę do kogoś innego? Żeby nie zaczynać tego wszystkiego od nowa?
Awatar użytkownika
DamianOmen
 
Posty: 149
Rejestracja: 20 lut 2014, 9:29
Lokalizacja: Dobrocin

Chcę przenieść domenę

Postautor: Przemek1984 » 12 sie 2016, 3:57

Cześć. Jasne, że możesz. Na przykład na stronie ekko.pl możesz załatwić przeniesienie domeny do innego operatora, skoro stary Ci nie pasuje. To nie jest akurat żaden problem i załatwia się to naprawdę fajnie. Na dodatek nie kosztuje to zbyt wiele i odbywa się dość szybko. Nową umowę masz podpisaną i się cieszysz z nowej jakości. No i jak mówisz, że tamten Ci bardziej szkodzi aniżeli pomaga, to się lepiej spiesz i nawet nie zastanawiaj, bo naprawdę. Przy okazji możesz też załatwić testowy serwer VPS i tam sobie sprawdzić czy Ci się wszystko zgadza.
Awatar użytkownika
Przemek1984
 
Posty: 44
Rejestracja: 14 lip 2015, 12:03
Lokalizacja: Gostynin

Chcę przenieść domenę

Postautor: DamianOmen » 12 sie 2016, 5:05

A wiesz, że nawet chętnie z tego wszystkiego skorzystam? Skoro okazja jest teraz dobra, to rzeczywiście sobie wszystko od razu załatwię i na przyszłość będzie po prostu problem z głowy. Znalazłem jeszcze tutaj https://www.hekko.pl/domeny_rejestracja.html informację o tym, że można też w dobrej cenie domenę zarejestrować w razie czego, więc jestem spokojny naprawdę o wszystko. No ale mam nadzieję, że się uda przenieść wszystko bez problemu.
Awatar użytkownika
DamianOmen
 
Posty: 149
Rejestracja: 20 lut 2014, 9:29
Lokalizacja: Dobrocin

Chcę przenieść domenę

Postautor: Przemek1984 » 12 sie 2016, 6:19

Na pewno się uda. Tam na dodatek masz zapewnioną domenę w tanim hostingu, więc masz podwójną radość ze wszystkiego. Po pierwsze, bo tanio, a po drugie, bo w dobrej jakości i możesz się poszaleć :P
Awatar użytkownika
Przemek1984
 
Posty: 44
Rejestracja: 14 lip 2015, 12:03
Lokalizacja: Gostynin


Wróć do Technologie

cron

x